Home / Zdrava jela / Zablude o salu na trbuhu
28 May, 2017

Zablude o salu na trbuhu

Posted in : Zdrava jela on by : admin

Jedne godine je IN biti mršav, dok se druge godine obline smatraju IN. Oni koji prate modne trendove znaju to odlično. Također znaju još jednu stvar koja nikada nije i neće izaći iz mode. Pogađate o čemu je riječ – ravan trbuh. Uvijek je u modi biti zdrav i izgledati dobro. Zbog toga i ne čudi što su te dvije stvari usko povezane. Za ravan trbuh je, prema riječima stručnjaka, 80% zaslužna prehrana, dok je 20% rezervirano za vježbanje. Iznenadit će vas podatak da je od tih 20% samo 10% rezervirano za izvođenje trbušnjaka. Jedno je sigurno – odgovor na pitanje kako skinuti salo sa trbuha možete dobiti sjedeći u ugodnoj naslonjači. Skinuti salo s trbuha definitivno nećete moći ako se ne pokrenete.

Kako skinuti salo sa trbuha na najbrži način

Prva i osnovna stvar koju morate promijeniti je jelovnik. Jela moraju biti kvalitetna i bogata nutrijentima. Pored 3 glavna obroka uvedite i 2 međuobroka. Tako ćete spriječiti prejedanje koje je jedan od najčešćih uzročnika pojave sala na trbuhu. To što mislite da ćete smršaviti ako smanjite količinu i broj obroka je najveća zabluda! Da, baš svaki dan morate večerati! To ne znači da se trebate prejesti, nego da organizmu date dovoljno hrane da ima što da troši tijekom noći. Poticaj vam može biti dan za varanje. Izaberite dan u tjednu kada ćete si priuštiti obrok koji ne spada pod zdravu prehranu. Biće dovoljno da se zadovoljite, a neće naškoditi procesu mršavljenja tj. skidanja sala s trbuha.

Vježbom do ravnog trbuha

Da pojasnimo zašto trbušnjaci sami neće dati željeni rezultat. Vama trebaju vježbe koje tope masne naslage, a to možete postići samo kombinacijom vježbi. Radite kardio trening, ali ne morate svih dana u tjednu raditi samo to. Ne izbjegavajte utege! To je još jedna od zabluda zbog koje mnogi nemaju rezultate. Nećete nabiti previše mišića ako radite s utezima manje težine. Važno je da radite serije s većim brojem ponavljanja i rezultat neće izostati. Pogotovo kada kardio trening i utege iskombinirate s trbušnjacima. Radite ih umjereno i pazite da se ne ozlijedite. Zbog toga se prije svakog treninga preporučuje zagrijavanje. Sve ove vježbe možete odraditi doma, ali za neke je poticaj odlazak u teretanu. Vježbajte tamo gdje se vi osjećate ugodno. Ne zaboravite se dobro istegnuti i nakon svakog odrađenog treninga.

Bonus savjeti: Poželjno je vježbati 4-5 puta tjedno. Nakon svakog treninga pojedite nešto što sadrži dosta proteina kako biste nahranili svoje mišiće.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress website enhanced by true google 404