Home / Recepti / KVINOJA – HRANA ZA SPORTAŠE
14 October, 2015

KVINOJA – HRANA ZA SPORTAŠE

Posted in : Recepti, Sjemenke, Zdrava jela on by : admin

Baviti se danas sa sportom više nije jednako, kao što je nekad bilo – nekad su sportaši trenirali i bavili se samo sa time, kako će završiti trening, a danas je sve skupa došlo do toga, da svi gledaju, što će jesti prije treninga, između njega, po njemu i još tako dalje.

Kvinojo se lahko uporablja v zelo različnih jedeh, dobro pa prenaša kuhanje in tudi pečenje.

Jer je prehrana sportaša postala tako bitna, počele su na to gledati i različite trgovine, pa su neki počeli prodavati različite praške i u njima bjelančevine, a opet drugi, kao što je na primjer trgovina Malinca, proizvode, koji su puno zdraviji.

Tako na primjer možete kod njih naći hranu, koja je puna bjelančevina, ugljikohidrata i drugih zdravih stari, koje koriste sportašima i naravno mnogim drugim, tko želi zdravo jesti.

Kad sportaš dođe na ideju, da će svoju formu probati nadgraditi sa time, da će početi striktno gledati što jede, onda je jako bitno, da se upozna sa time, koliko bjelančevina je u nekoj hrani, ugljikohidrata, masti i drugih stvari. Zašto su bitne bjelančevine?

Tako raste kvinoja ali ne na Balkanu.

Zato, jer su one gradniki naših mišića, a to je naravno interes svakome sportašu, koji želi biti iz dana u dan bolji, te trenirati jače! Kako bih došli do te faze, da bih se sportašu razvijali mišići, potrebni su pravi treninzi i pored toga pravilna hrana, puna bjelančevina, a jedna od takvih je na primjer kvinoja!

Kvinoja sa jajima u jelu.

Jedno zrno kvinoje sadrži dva puta više bjelančevina od ostalih žitarica, pa ga tako mnogi volje upotrebljavati u svojoj prehrani. Ovu hranu možete kombinirati sa mnogim drugim stvarima, kao što su na primjer meso, dodati je u različite salate ili iz nje nešto ispeći – sve to će vam donijeti odličan obrok, pun energije, bjelančevina i naravno drugih stvari, kao što su na primjer vitamini, minerali i druge hranljive stvari. Sve to je svakome sportašu jako bitno – kao prvo za razvoj mišića, a pored toga i za njegovo općenito zdravlje – ako je sportaš zdrav, može trenirati svakog dana, može trenirati punom parom, te tako održavati formu ili je svakog dana nadgrađivati i biti bolji i bolji – znači, najprije treninzi, pa nakon toga hrana puna bjelančevina i drugih hranljivih stvari i uspjesi će doći sami od sebe!

Prečitajte više i o tome, kako se može upotrebiti Chia sjemenke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress website enhanced by true google 404