Home / Zdravlje / 3 stvari koje kvare izgled vašeg lica
5 September, 2017

3 stvari koje kvare izgled vašeg lica

Posted in : Zdravlje on by : admin

Svaka osoba, bilo da je u pitanju muško ili žensko, želi izgledati privlačno. Zbog toga se mnogi služe malim trikovima za uljepšavanje i na svaki mogući način trude se ispraviti nepravilnosti koje imaju. Priroda nije svima podarila pravilne crte lica, ali postoji nekoliko stvari koje značajno mogu poboljšati izgled i skrenuti pozornost s najvećih kompleksa svake osobe. Dlačice, prištići i madeži su 3 najčešća problema na licu s kojima se ljudi susreću. Dlačice mogu izgledati privlačno samo ako se nalaze na muškom licu. Ako se nalaze na licu žene, depilacija lica je nešto što se mora pod hitno uraditi! Dok žene muči višak dlačica, mnogi muškarci ne znaju što uraditi sa svojom rijetkom bradom ili brkovima. U tom slučaju je bolje brijati cijelu površinu lica dok dlake ne postanu dovoljno guste i jake da se mogu oblikovati.

Depilacija lica voskom je najučinkovitija

Ako se odlučite odstraniti neželjene dlačice s lica, najbolji način da to uradite je pomoću voska. Preporučujemo vam da odete u provjeren kozmetički salon, jer će vam stručna kozmetičarka jednim potezom ukloniti dlačice mnogo brže, lakše i na manje neuredan način nego kada to radite sami kod kuće. Ako se ipak odlučite za kućnu varijantu, ne počinjite dok ne isprobate vosak na nekom drugom dijelu tijela. Temperatura voska treba biti topla, a ne vruća. Poželjno je koristiti vosak bez mirisa, umjetnih boja ili sastojaka koji su česti alergeni. Par minuta nelagode i bola će vas riješiti čestog kompleksa i predmeta podsmijeha.

Najjednostavniji način za uklanjanja prištića

Prištićima muče oba spola. Iako se smatraju jednostavnim problemom, mora im se posvetiti posebna pozornost. Pravilna i redovita higijena je najbolje oružje za ovaj problem. Umivajte lice neagresivnim sredstvima i radite blage pilinge bar jednom tjedno kako biste uklonili mrtve stanice kože i sve nečistoće koje se uvuku u pore. Sklonite kosu s lica jer ćete tako smanjiti mogućnost zadržavanja masnoće na koži. Ako imate šiške, perite ih češće, a čelo s vremena na vrijeme osvježite vlažnim maramicama ili tonikom. Postojeće prištiće ne dirajte. Istiskivanje i kopanje prištića može dovesti do upalnih procesa koji mogu ostaviti ružne ožiljke. Zbog toga takav proces čišćenje prepustite stručnjaku. Postoji još jedan način da smanjite pojavu novih prištića, a to je da češće mijenjate posteljinu i ručnike.

Madeži mogu biti atraktivni

Madeži na nekim dijelovima lica, na primjer iznad usne ili na sredini čela, mogu biti iznimno atraktivni promatraču. Međutim, osoba na čijem se licu madež nalazi, ne dijeli to mišljenje. Neke poznate ličnosti su čak znale isticati svoj madež i po njemu su bile prepoznatljive. Ipak je više onih koji žele imati čisto lice bez ikakvih obilježja. Ako želite da se riješite madeža, ne čitajte savjete na internetu nego se obratite dermatologu. On će vam odgovoriti na sva pitanja i posavjetovati vas na koji način da ga uklonite. U velikom broju slučajeva nakon uklanjanja madeža ne ostaje ožiljak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress website enhanced by true google 404